otsikko
Perustiedot     Kisa-/valmennuskalenteri     Hoito-ohjeet     Päiväkirja    


Virallinen nimi Vondeling WAS "Lapsi" Rotu Suomalainen puoliverinen
Syntymäaika 28.02.2010, ikääntyminen Väri tumman ruunikko
Säkäkorkeus 161cm Omistaja Mia Y.
Sukupuoli Tamma Kasvattaja Hamzi & Flanelli, Wasbaar
Rekisterinumero VRL-00000 Koulutustaso HeA, re. 150

Vondeling WAS, eli tutuille Lapsi on leikkisä ja utelias nuorikko, kun siihen ensin tutustuu. Alkuun Lapsi saattaa yrittää hieman kovistella, tuo saattaa koettaa näykkiä ja mielenosoituksellisesti hieman heiluttelee takajalkojaan, joskus kolautellen niitä karsinan seiniinkin. Neito ei selvästikään ole niitä neitimäisimpiä leidejä, vaan on enemmänkin kuin pieni poikatyttö, joka on aina menossa eikä kaihda suurimpiakaan esteitä. Kuten sanottu, Lapsi on utelias ja on täten varsin innokas tutustumaan kaikkeen uuteen. Tuota ei tunnu pelottavan mikään, sillä rohkeana tyttönä Lapsi astelee kummallisten ja vieraiden asioiden luokse, tutkien niitä ja vasta sitten päättäen pitäisikö sitä pelätä vai ei. Utelias neiti on myös äärimmäisen kiinnostunut koirista ja pitää näistä karvaturreista huomattavasti enemmän karsinansa luona kuin ihmisistä.
Hoitaessa Lapsi on tarmokas neiti, joka ei millään haluaisi luovuttaa kovan tytön mainettaan pois. Tuo kiukkuilee paljon, ja on karsinassa ollessa on hyvä on varuillaan, sillä muuten voit olla varma saavasi pian tuta ikävän näykkäisyn ihollasi. Lapsi onkin helpoin hoitaa käytävällä, jonne sen ottamista suositellaan lähes poikkeuksetta. Käytävällä sen kanssa on helpompi tulla toimeen, sekä tuolla on silloin paljon enemmän katseltavaa ja tutkittavaa kuin karsinassaan, jossa jokainen nurkkakin on jo tuttu. Erityisesti vatsan ja kainaloiden harjaaminen saa nuoren neidon kiukustumaan, jonka vuoksi tuo koettaa tällöin entisäkin kiukkuisammin osoittaa mieltään hoitajalle. Toisinaan Lapsella taas on huomattavasti parempia päiviä, sillä tuo ei tuolloin kiukuttele juuri laisinkaan, vaan puuhastelisi mielummin omiaan ja leikkisi. Lapsella on tapana tuolloin käydä turvallaan tönimässä hoitajaansa ja muutenkin vain puhallella ihmisten kasvoille, uteliaana korvat hörössä, sekä tietysti makupalan toivossa. Kauhea tapaus Lapsi ei siis ole, mutta näyttää selvästi mitä mieltä on mistäkin ja kuinka haluaa asioiden olevan. Nuorella neidillä on kuitenkin myös hyvin pehmeä ja suloinen puoli, johon ei voi olla rakastumatta kiukkuilevasta ulkokuoresta huolimatta.

Taluttaessa Lapsi on hieman vauhko, kuten nuoret hevoset yleensäkkin. Tuo nousee yllättävän nopeasti pystyyn, ottaa muutamia hermostuneita laukka askeleita tai hyppää sivulle, väistäen näin olemattoman sapelihammastiikerin hyökkäystä. Lapsen kanssa tulee tästä syystä olla tarkkana, ettei unohdu omiin ajatuksiinsa, sillä muuten tulet takuulla makaamaan pian naamallasi maassa ja katsoa pakoon laukkaavan Lapsen perään. Varmalla ja kokeneella taluttajalla Lapsi käyttäytyy rauhallisemmalla, kuin hieman osaamattomammalla, josta tuo aistii varmuuden pienenkin puutoksen. Myös komentaminen helpottaa tilannetta hieman ja muutaman komennuksen jälkeen Lapsi alkaakin usein käyttäytyä paremmin.
Tarhaan meno ei tuota juurikaan ongelmia, kunhan tarhaan mentäessä käännät samantien Lapsen pään tarhan ovea kohti. Muutoin saat huomata pian roikkuvasi pitkin tarhaa juoksevan tamman perässä. Tarhaan vapaaksi päästessään Lapsi näyttääkin useimmiten kauniit ravi ja laukka askeleensa, tai vaihtoehtoisesti hurjan pukki shown, jossa kukaan ei varmastikkaan haluaisi olla kyydissä.
Tarhaan meno sujuu siis hyvin, mutta pois hakeminen on hieman toinen juttu; Lapsi ei millään haluaisi lähteä raikkaasta ulkoilmasta vaan jäisi mieluusti huonollakin säällä vielä tarhaan seisomaan, jonka vuoksi tuo useasti juoksee hakijaa pakoon. Tamman temppuun ei kuitenkaan kannata langeta, sillä muuten saat totisesti juosta tuon perässä hyvän tovin, ennenkuin joko sinä, tai tamma luovuttaa leikin. Tämän vuoksi on hyvä olla kauraa tai rapisteltava muovipussi mukana kun Lasta hakee, sillä näin herkkujen haluinen tamma takuulla tulee luoksesi. Se onkin sitten seuraava ongelma, että oletko tarpeeksi vikkelä nappaamaan tamman kiinni ennenkuin tuo huomaa huijauksen...

Ratsastattaessa
Lisää tulossa, lapsi on vielä koulutettavana.

i. Vodeliv W! ii. VIR MVA Ch Snipe Hunting PB ERJ-I, YLA1, KTK-III, HANN2 iii. Street Guy PB ERJ-I
iie. Ch Snaky Snape PB ERJ-I, YLA2
ie. Hubbabubba PEC ERJ I, YLA1, HANN2 iei. Brasslett DESERJ-I, YLA2, HANN2
iee. Terracotta SWAYLA3
e. Chianti FW ei. Death Warrant MHN ERJ-I eii. Hervorming
eie. Deathly Pale YLA2 ERJ-II
ee. Cyndara FW YLA2 eei. Stanley Webs YLA2 KTK-III KRJ-II
eee. VIR MVA Ch Blijkbaar YLA2 ERJ-II KRJ-IISivun alkuun